Технологията блокчейн  (или верига от блокове) стои зад възможността криптовалутите,

...
Технологията блокчейн  (или верига от блокове) стои зад възможността криптовалутите,
Коментари Харесай

Отвъд криптовалутите - докъде ще доведе блокчейн технологията

Технологията блокчейн  (или верига от блокове) стои зад опцията криптовалутите, които в последно време се трансфораха в международен шлагер, а водещата измежду тях -  към този момент се търгува на борсата в Чикаго, да бъдат толкоз отворени и демократични. Отвореността значи и децентрализация, и доверие, изясняват експертите, като означават, че технологията на криптовалутите в действителност може да се употребява и за електронното гласоподаване, което България би трябвало да вкара.

Представете си лист - безконечен криптиран лист с историята на интервенцията, която сте направили. Толкова дълъг лист, в който данните няма по какъв начин да бъдат изменени, взаимно свързани са, и са обществени за всички участници. Това е най- бързото пояснение на блокчейн технологията. Този принцип обаче е в основата на доверието, което всички имат в нея, с цел да я употребяват, разказва  Владислав Драмалиев от Фондация " Битхоуп ":
База данни, която се обновява на всеки 10 минути. Когато се обнови, тази нова информация, която се е добавила, се популяризира и към всички  участници в мрежата. Не може информацията да се трансформира обратно във времето.Всички технологии, които се употребяват, с цел да се сътвори криптовалутата  - да кажем биткойн, защото тя е първата, те са съществували години преди да се сътвори самата валута, само че това тяхно обединение  - тази симфония на тези технологии, този брилянтен метод, по който те са били обединени, с цел да основат биткойн, съществува от 2009 година. Блокчейнът може да се показа като счетоводна книга, записи кой какъв брой има, която има хиляди копия по света - децентрализация, като  торентите, изяснява Драмалиев. 

Именно тази децентрализация и общо владение на данните не се харесва на банките, смята  Борислав Гончаров , основен пълководец по киберсигурност в профилирана компания. Банките приемат блокчейн технологията по-скоро като опасност, в сравнение с като опция:Особено транзакциите - там има доста сложна проследимост,  банките нямат никакъв надзор, т.е. - не е нужно да минават през която и да е банка транзакциите.  Така че единствено по себе си това е екзистенциален проблем за банките, а не е просто нова технология. Аз мисля, че те по-скоро желаят да модифицират технологията, тъй че да се впише в тяхната визия и тактика за това, което желаят да вършат - тя може да бъде употребена по някакъв метод от банките, само че не мисля, че ще я възприемат с отворени прегръдки в цялата и цялост.  Така че по-скоро другите промишлености ще се възползват от блокчейна, а не толкоз банковата система. 
Децентрализацията евентуално не би се харесала и на държавните управления, показва Владислав Драмалиев и като образец отбелязва опциите на технологията да бъде употребена при електронното гласоподаване. 
Създава се нова криптоикономика, обобщава Драмалиев. Определено всевъзможни типове промишлености могат да стартират да ползват технологията, предвижда той, като прецизира, че в началото обаче това ще става в нейния частен тип -  частен блокчейн, а не потребление на толкоз на обществен блокчейн. А проучването на компания CB Insights от март демонстрира опциите на блокчейна в области като киберсигурност, обучение, „ интернет на нещата ”,  онлайн музиката,  взаимно потребление на автомобили…Повече по тематиката ща научите, в случай че чуете репортажа от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР